Una de les meves passions és el Patí català. M'agrada el silenci de navegar a vela, a tocar el mar. Sobretot a les tardes, d'estiu, quan el soroll de la costa: el garbuix dels jocs de platja, el tren del Maresme i els cotxes, arriba llunyà.

2004/11/17

Falujah

Aquests dies hem vist a Fallujah l'assassinat a sang freda d'un soldat iraquia que defensava el seu país d'una invasió estrangera o d'un rebel o un terrorista.. depenent de la font.
En realitat penso que aquest va ser el que va tenir més sort, ja que la resta s'havien mort desagnats, després de que els soldats comprovessin el dia abans que estaven ferits i no fessin res per guarir-los.
L'assassinat a sang freda va ser obra d'un soldat, la no assistència, la no informació, és una obra orquestrada de l'exercit americà, i la responsabilitat és dels seus alts comandaments.
Quantes persones han mort a Fallujah? Ho sabrem? Tots eren terroristes? Perquè no poden entrar periodistes independents? Perquè no s'atén ni es deixa atendre els ferits del bàndol contrari?
En aquesta guerra sense treva, els americans només respecten una cosa: el pous de petroli. La gent que hi viu a sobre són una nosa.
Si l'objectiu era enderrocar Saddam, un dictador i un genocida, tenien mitjans per treure'l del mig, sense crear el caos. Els tenien durant la guerra del golf i els tenien abans de començar aquesta invasió.

Agregar a marcadores favoritos:

2004/11/16

valenciano

Ahir llegia a l'Avui sobre les decisions salomòniques. Està clar que amb el tema de la llengua la decisió del govern català ha estat la de qui realment s'estima el seu patrimoni. De l'actitud del "senyor" Camps i el "Zaplana" només se'n desprèn una conseqüència: El PP no s'estima el Valencià.
La unitat de la llengua (amb la defensa de les varietats dialectals... però varietats dialectals i no contaminació españolista) és la única opció perquè el català-valencià-balear se'n pugui sortir, en un món on les minories ho tenen difícil i on els grans mitjans de comunicació, les multinacionals i alguns polítics ens voldrien a tots igualets, del mateix color, uniformats com a la Xina del Mao. El españolistes valencians ho saben, i amb la falsa defensa d'un Valencià independent del Català el que volen, és enfonsar-lo. El "divide i venceràs" de sempre, no podem compartir res, ni llibres de text ni textos oficials, fins a fer la llengua inviable econòmicament, provinciana i minoritària.
Senyor Camps, si us estimeu el Valencià, useu-lo! i no sigueu tant patètic.

No.. nosaltres no som d'eixe món.

Agregar a marcadores favoritos:

2004/11/03

GNU

He llegit moltes raons per usar software Open Source.
Malgrat tot, totes elles penso que són "traduccions" de textes americans, i que no estan "localitzades" al nostre país.
A la universitat explico compiladors, i quan vaig plantejar-me què fer a l'assignatura vaig adonar-me'n que difícilment cap dels meus alumnes escriuria un compilador de Java, C++ o PhP en una empresa catalana. Per això sempre he orientat l'assignatura a altres llenguatges com XML.
A Catalunya es compleix una regla de tres: El software com més genèric està fet més lluny. Amb això vull dir que el software específic per empreses i llocs catalans està fet aquí, però que per exemple el software de contabilitat està fet a Madrid, i el software de BBDD, ofimàtica, SO... esta fet a fora, als EUA.
Open Source és doncs una oportunitat com a país de poder estar a la cresta de l'ona en el desenvolupament del programari. És una manera que en aquesta tecnologia no acabem sent instaladors de solucions fetes fora, sinó que podem esdevenir desenvolupadors.
L'administració té en les seves mans la capacitat d'aconseguir que això sigui possible, impulsar el sofware lliure pot ser avui una opció més arriscada, cara i endarrerir algun projecte. Això sempre fa por a qui ha de pendre la decisió i per tant és una decisió valenta.
A la llarga els beneficis són clars:
  1. Crear una xarxa de professionals i empreses realment en les TIC i no instaladors de paquets existents.
  2. Deixar de ser uns importadors de software. Que els diners que paga l'administració per el sofware que usa es quedi i reverteixi al país.
  3. Facilitar i aproximar aquestes solucions al teixit industrial, permetent que les empreses del país també usin software lliure
  4. Convertir-nos en exportadors de suport i solucions Open Source.

Apart, de tots aquells beneficis "Clàssics" de l'Open Source.

Agregar a marcadores favoritos: